Geschiedenis

Home Geschiedenis

Het begin

Carrosseriebedrijf van Berkum is opgericht in 1930. Het bedrijf is van herkomst een koetsenbouwer. Opa van Berkum begon met het bouwen van rijtuigen, vanwege de vele kastelen in de weide omtrek van Lochem.

In 1949 nam de oudste zoon Jacques van Berkum het bedrijf van zijn vader over. Het oude bedrijf werd uitgebreid met een aantal nieuwe hallen om aan de vraag van die tijd te voldoen. Er werd een omslag gemaakt van het bouwen van rijtuigen naar
cabines en vrachtwagencarrosserie├źn.

Auping_Aangepast

Samen met nog 5 andere carrosseriebouwers was Jacques van Berkum een van de medeoprichters van de CombiGroep. Mede door de inzet van alle leden is de CombiGroep inmiddels een begrip geworden in de Nederlandse carrosseriebouw. Zij hebben de afgelopen jaren diverse prijzen voor innovatie in ontvangst mogen nemen.

In 1976 nam Adriaan van Berkum het bedrijf van zijn vader over. De afgelopen jaren heeft het team van Van Berkum er hard gewerkt om de met de nieuwste ontwikkelingen bij te blijven. Men zorgt ervoor dat men steeds volgens de laatste richtlijnen bouwt.

In september 2008 is het bedrijf na 78 jaar uit het centrum van Lochem naar het industrieterrein Kwinkweerd in Lochem verhuisd.

Overgedragen

Per April 2014 is van Berkum Carrosseriebedrijf B.V. overgenomen.
In verband met het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd heeft de heer Adriaan Van Berkum besloten zijn bedrijf over te dragen aan Guus Plegt. De doelstelling van Guus Plegt is de goede naam van Van Berkum te behouden en het bedrijf te continueren.